2019-10-23 08:07Press release

Storbritannien redo för svensk HR-plattform – Winningtemp öppnar kontor i London

null

Det svenska HR-techbolaget Winningtemp expanderar sin verksamhet internationellt. Först ut var Oslo och nu tar sig bolaget an den brittiska marknaden. I mitten av september öppnades det nya kontoret i London.

– Svenska företag har ett gott rykte om sig att ligga i framkant när det kommer till att ta hand om sina anställda. Winningtemp har stor potential att växa här, säger Tim Conroy, Country Manager, Winningtemp.

I början av september meddelade Winningtemp att de expanderar internationellt och öppnar kontor i Oslo. Nu fortsätter företaget sin internationella satsning genom att öppna ytterligare ett kontor, denna gången i London. Tim Conroy menar att den brittiska marknaden är redo för den innovativa tjänst som Winningtemp erbjuder, och att produkten är efterfrågad. Britterna arbetar mycket med arbetsmiljöfrågor och att ta hand om sina medarbetare, men till skillnad från i Sverige handlar det mindre om att till exempel minska sjukskrivningar – och mer om att vara en attraktiv arbetsplats på en extremt konkurrensutsatt marknad.

– Här finns några av de största bolagen i världen, och många har svårt att rekrytera rätt medarbetare. Brittiska bolag strävar efter att attrahera nya personer som stannar och därför måste man också ta hand om sina medarbetare och hålla dem engagerade. Det som gör Winningtemp unika är att tjänsten inte bara mäter realtidsdata, som andra aktörer också erbjuder, utan den ger konkreta förslag på förbättring. Verktyget hjälper helt enkelt chefer att utveckla sitt ledarskap, säger Tim Conroy.

Siktar mot att bli ”Unicorn” 2023

Investerarkapitalet från bland andra Norrsken Foundation under 2018 har bidragit till att Winningtemp har kunnat växa snabbt. Etableringen i London är ytterligare ett steg i företagets tillväxtresa och ambitionen är nu att attrahera internationella investerare. Ett mål är att år 2023 räknas som ett Unicorn-företag – ett privatägt start-upföretag som värderas till över en miljard dollar. Tim Conroy ser en enorm potential för företaget på den brittiska marknaden och berättar att det viktigaste nu är att sprida ordet om den innovativa HR-plattformen och börja bygga upp en kundlista för att sedan kunna inleda en dialog med investerare.

– Vi måste lyfta frågan om medarbetarengagemanget – hur det verkligen kan hjälpa företag och vara nyckeln till framgång. I Storbritannien är det en enorm konkurrens om att attrahera och behålla personal, med otroligt dyra rekryteringskostnader. Det finns en stor medvetenhet om att engagemanget ökar arbetskraften. Winningtemps unika tjänst är verkligen rätt i tiden och passar på den här marknaden. Nu ser jag fram emot att skala upp organisationen på plats och få igång verksamheten ordentligt, säger Tim Conroy.

Fler länder väntar

Efter Oslo och London väntar ytterligare expansion för Winningtemp. Företaget ser sig etableras i fler länder i Europa, men har också siktet inställt på bland annat USA och Asien.

– Sedan start har vi haft som mål att bli globala. På kort tid har vi fått användande av vår tjänst i 23 länder, något som påvisar skalbarhet och att vi kan gå in på större marknader, säger Pierre Lindmark, VD, Winningtemp.

Stärk din medarbetarupplevelse och skapa organisatorisk tillväxt med Winningtemps AI-baserade plattform. Winningtemp får varje enskild medarbetare att trivas, utvecklas och bidra till en organisations lönsamhet. Genom datorintelligens och prediktiv analys hjälper Winningtemp dig att stärka och motivera medarbetare över hela sin livscykel, bygga starkare relationer, förbättra arbetsglädje, minska personalomsättning och förbättra produktivitet.


About Winningtemp

Stärk din medarbetarupplevelse och skapa organisatorisk tillväxt med Winningtemps AI-baserade, intuitiva plattform. Winningtemp får varje enskild medarbetare att trivas, utvecklas och bidra till en organisations lönsamhet. Genom datorintelligens och prediktiv analys hjälper Winningtemp dig att stärka och motivera medarbetare över hela sin livscykel, bygga starkare relationer, förbättra arbetsglädje, minska personalomsättning och förbättra produktivitet. Forskningsbaserat. Agilt. Innovativt.

Contacts

Mathias Hansson
Founder & CTO at Winningtemp
Mathias Hansson
Pierre Lindmark
Founder & CEO at Winningtemp
Pierre Lindmark