2019-06-13 08:00Press release

Winningtemp stärker ledarskapet – värvar Robert Spethz till CRO

null

Det innovativa techbolaget Winningtemp växer med rekordfart. Nu satsar de på att stärka ledarskapet och accelerera marknadstillväxten genom att ta in Robert Spethz som delägare och Chief Revenue Officer (CRO). Robert kommer senast från Rapid Images där han var sälj- & marknadschef.

– Jag ser verkligen fram emot att få var med och utveckla bolaget till att expandera effektivt och lyckas internationellt. Winningtemp har en väldigt spännande resa framför sig, säger Robert Spethz.

Winningtemp grundades 2014 av Mathias Hansson och Pierre Lindmark – med målet att utifrån revolutionerande teknik skapa framgångsrika och välmående arbetsplatser. Med en bakgrund inom agilt lärande i kunskapsintensiva organisationer upplevde de ett behov av att samla in personaldata på ett mer kvalitetssäkert sätt. Resultatet blev Winningtemp – en plattform som tar hjälp av forskning och AI för att hjälpa organisationer och chefer att bättre ta hand om och utveckla sina medarbetare. Det har hänt mycket sedan starten. Företaget har bl.a. tagit in kapital från Norrsken Foundation, Chalmers Invest och Almi Invest. 2018 var de ett utav de snabbast växande startup-företagen och techbolagen i Europa, baserat på ekonomisk tillväxt. Nu tar företaget ytterligare ett steg i sin expansion och anställer en CRO som ska stärka kundrelationer, driva expansion, utveckla bolagets arbetssätt och medarbetare. Robert Spethz har en stark bakgrund inom entreprenörskap, försäljning och marknadsföring, där han bland annat har varit kommersiellt ansvarig på den svenska kampanj och e-handelssajten Let’s Deal och senast sälj- och marknadschef på CX-bolaget Rapid Images.

– Det som lockade med Winningtemp var framför allt själva lösningen och vad den står för – att utveckla arbetsklimat, få människor att trivas och genom det bli mer produktiva i sitt dagliga arbete och vilket på sikt minskar sjukskrivningar och personalomsättning. Winningtemp bidrar till andra organisationers positiva utveckling, vilket är en stark drivkraft för mig, säger Robert Spethz.

Vara spindeln i nätet

Rollen som CRO innefattar ett kommersiellt huvudansvar samt att leda och utveckla teamen inom sälj, marknad och Customer Success, där de sistnämnda arbetar med att hjälpa kunderna att komma igång med verktyget och stötta dem i deras arbete.

– Eftersom vi erbjuder en plattform som ska användas för att utveckla organisationer genom medarbetarna så ligger det oss naturligt att arbeta med vår interna företagskultur på samma sätt. Min ambition är att utveckla alla individer i effektiva team och genom det bidra till att vi växer ännu mer, säger Robert Spethz.

Winningtemp är just nu i en intensiv tillväxtfas. Utöver att öka personalstyrkan så växer företaget även geografiskt och öppnar i höst nya kontor i både Oslo och London. Robert ser fram emot att ta sig an rollen och hoppas kunna bidra till att infria de högt ställda tillväxtmålen.

– Vi bryter ny mark med Winningtemp och ligger i framkant när det kommer till vår tekniska plattform. Nu ska vi fortsätta effektivisera våra processer, få in fler kunder på olika marknader och lägga i en ännu högre växel. Tillsammans ska vi skapa världens bästa arbetsplatser, säger Robert Spethz.

En nyckelrekrytering

Winningtemps VD och grundare Pierre Lindmark är mycket nöjd med rekryteringen och ser det som en förutsättning för att ta nästa steg på företaget tillväxtresa.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Robert. Vi har lärt känna varandra och arbetat tillsammans i en tidig fas av Winningtemp och jag har imponerats över hans tillväxtresor och kunskap, bl.a. uppbyggnaden av Let’s Deal som växt väldigt snabbt. Han har en oslagbar kombination av ledarskap, försäljning och strategisk kunnande vilket kommer att vara vitalt i vår expansion på nya marknader internationellt. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Robert och utveckla Winningtemp tillsammans, avslutar Pierre Lindmark.

För ytterligare kontakt:

Robert Spethz, robert.spethz@winningtemp.se, 0722-514 202

Winningtemp är en digital plattform som skapar framgångsrika arbetsplatser. Plattformen, som är baserad på forskning och AI, visualiserar medarbetares utveckling och välmående i realtid.


About Winningtemp

Stärk din medarbetarupplevelse och skapa organisatorisk tillväxt med Winningtemps AI-baserade, intuitiva plattform. Winningtemp får varje enskild medarbetare att trivas, utvecklas och bidra till en organisations lönsamhet. Genom datorintelligens och prediktiv analys hjälper Winningtemp dig att stärka och motivera medarbetare över hela sin livscykel, bygga starkare relationer, förbättra arbetsglädje, minska personalomsättning och förbättra produktivitet. Forskningsbaserat. Agilt. Innovativt.

Contacts

Mathias Hansson
Founder & CTO at Winningtemp
Mathias Hansson
Pierre Lindmark
Founder & CEO at Winningtemp
Pierre Lindmark